Natt i Norge

Natt i Norge

I Norge har, natta har mange former. Det er interessant, fordi jeg, som spansk, ikke kan vurdere mangfoldet av Norges netter. Dette er grunnen til at jeg vil snakke om norges netter, fordi jeg vil forestille meg om det. Dermed, starter jeg.

Natta i Norge kan ha mange former. Det er normal natt, midnattssol, mørketid og nordlys i Norges natt.
Ett av disse fenomenene er midnattssol. Dette skjer om sommeren. Når det er midnattsol, kan man se i løpet av dagen og natt. Dette gjør at noen mennesker ikke kan sove. For eksempel, kan vi se midnattssol på Svalbard fra attende april til tjuefemte august. Man kan også se midnattssol fra Nordkapplatået. Jeg er lidenskapelig opptatt av denne ideen. Å forestille meg et sted hvor det alltid er dag, gjør meg glad.
Andre fenomen er mørketid, hvor det er natt i løpet av dagen og natta. Menneskene har problemer med å sove også på denne tiden av året. Mørketida skjer om vinteren. For eksempel, på Svalbard er ikke solen å se fra tolvte november til slutten av januar. Å tenke på det gjør meg glad også! En konstant natt full av mørke er dystert og mystisk og den perfekte tida for å fortelle historier! Skumle og magigiske historier!
I enkelkete andre områder kan man se nordlys, et fenomen hvor sollys reagerer på Jordens magnetosfære skaper disse lysene på himmelen. Det er veldig få land og anledninger som kan se dette lys i natt. De har blå, grønn, gul, lilla, rosa farger, etc. Å se nordlyset har alltid vært min alltid drøm! Det må være ekstraordinært. Noen sier de selv har hørt nordlys… Utrolig!
Men… hvordan forklarte folk som ikke kunne noe om vitenskap disse fenomenene? Mange myter ble fortalt som, for eksempel, at nordlyset  er valkyrier som flyr med gull rustning som skinner, og de er nordlys. Fra midnattssol og mørketid forklarer mytene at sol og mane? er jaget av ulver Skoll og Hati, som er i familie med Fenris. De må gjemme seg dor ulvene av og til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s